Якщо чавун все-таки став іржавіти, не варто турбуватися і думати, що посуд бракований. Можливо, виріб не був насухо витертий після використання або поки сковорода лежала в ящику, на неї потрапила волога. Якщо таке сталося, то іржу необхідно відчистити жорсткою щіткою, промити і заново прожарити посуд.
Навіщо чавун прожарити із сіллю?
Прожарювання дуже важлива частина підготовки чавунної сковороди до експлуатації. Вона допоможе випробувати стійкість виробу на вплив високих температур, видалити залишки машинного масла та підготувати поверхню чавунного посуду до контакту з продуктами..
Як позбутися іржі на чавунній печі?
Повторне прожарювання чавунного посуду допомагає позбутися корозії.. Прогрійте виріб протягом години при температурі близько 150 градусів, а потім вимийте теплою водою зі щіткою. Харчова сода чи сіль. Сода або сіль змішуються з водою (консистенція розчину має бути дуже густою).