Чайний гриб багатий ферментами та пробіотиками, які корисні для здоров'я кишечника. У цьому його можна порівняти з кефіром та квашеною капустою. При бродінні в напої виробляється оцтова кислота, під впливом якої утворюються оцтовокислі бактерії, що поповнюють популяцію умовно корисних бактерій в кишечнику.10 лип. 2022 р.
Кому не можна пити гриб?
Дієтолог порадила утриматися від вживання чайного гриба вагітним і жінкам, що годують, людям зі слабким імунітетом і маленьким дітям. Крім того, відмовитися від напою потрібно при загостренні гастриту, гастродуоденіту, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки.
Навіщо корисний гриб?
У грибах є вітаміни: А, вся група, D, Е, РР; мінеральні речовини: калій, кальцій, цинк, мідь, фосфор, сірка, марганець. На 90% гриби складаються з води та практично не містять жирів, тобто це низькокалорійний продукт, при вживанні якого в їжу досить швидко настає насичення.