Макнути в окріп. навіть не вмочити, а потримати хвилину-другу. І відразу, поки тушка не охолола, сильно потерти шкіру, деякі навіть шкребуть ножем. Більшість пеньків та пуху при цьому вилізуть, а що залишиться – легко висмикується пальцями.
Як швидко видалити пір'я з качки?
При ошпарюванні качку опускають на хвилину в гарячу воду, але не окріп (70-80 градусів), а після цього видаляють пір'я. Потім птах підвішують за ноги і якнайшвидше обскубують. Такий метод має недолік: м'ясо качки червоніє, а пух уже не можна буде використовувати. Збережена копія
Чи можна готувати качку з пеньками?
Дуже смачна м'ясна страва, хто не куштував такий варіант приготування качки, обов'язково приготуйте її. Я навіть не знаю що смачніше в цій страві качка або все-таки "пеньки", все виходить дуже смачно. Бажано готувати качку у глибокому казанку. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 8 порцій.