Ягоди жимолості рекомендуються для тих, хто страждає на авітаміноз, що з'являється найчастіше після зими, коли організм потребує аскорбінової кислоти (вітамін C). Сік зрілих плодів застосовується для лікування мікозів та виразок, а настоянки з квіток та листя зміцнюють здоров'я очей, горла та шкіри.
Як правильно їсти жимолість?
Ягоди вживають у свіжому вигляді, варять із них варення, желе, повидло, начинки для пирогів, компоти, роблять соки, вина, сушать і заморожують. Ягоди жимолості знайшли застосування і в медицині. Вони благотворно впливають на серцево-судинну систему, мають протизапальну, жовчогінну, сечогінну дію.
Чим корисна жимолість для жінок?
Регулярне вживання жимолості сприяє оздоровленню та омолодженню організму жінки. Ягоди жимолості мають протизапальні властивості.. Це дозволяє використовувати їх для оздоровлення шкіри у косметології. Величезна кількість корисних вітамінів допомагає при авітамінозі.